Lázár: 600 ezer magyar életét mentették meg a keleti vakcinák, a nyugatiak hiánya miatt pedig 20 ezren meghaltak

Megosztás

Olyan régen hallottunk már Lázár János felől, hogy már kezdtük azt hinni, nem tud igazán nagyot mondani. Tévedtünk, ritka nagy csúsztatással érkezett vissza a közéletbe.

Lázár János egykori miniszter, a Fidesz parlamenti képviselője arról beszélt a Rádió 7-nek, hogy életveszélyes döntést hoztak azok a politikusok, akik a vakcinabeszerzésben Brüsszelre bízták magukat.

Azt mondta, európai választópolgárok halnak meg az Európai Bizottság döntése miatt, ezzel szemben Nagy-Britanniában 50 százalék fölötti az átoltottság, és ha Nagy-Britannia az EU tagja maradt volna, sokkal több brit halt volna meg.

Lázár azt mondta:

„A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyar embernek mentették meg az életét, illetve óvták meg őket a súlyos betegségtől, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar vesztette életét.”

Kedden egyébként újabb 165 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina jött Magyarországra, így a Magyarországra szállított adagok mennyisége már közel 1,5 millió.

Csütörtökön olvashattunk arról, hogy az intézkedések késtek, kicsúszott a kontroll alól a járvány, pedig Orbán már egy hónapja tudta, hogy dráma lesz, de még akkor is kivárt, így aztán lakosságarányosan világelsők lettünk halálozásban és kórházban fekvő Covid-19-betegek számában is.

Lázárt egyébként kérdezték arról is, nem tart-e a Momentum által megígért felcsúti pertől, azt mondta: „Olyan ember, akitől félnék, még nem született meg erre a világra.” Azt is mondta, hogy bármelyik fideszes áll bármilyen vizsgálat elé. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek